Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016

ΔΑΝΕΙΣΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ


ΔΑΝΕΙΣΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ



Ο Βιβλιοπόντικας  επισκέφτηκε τη τάξη μας και μας είπε την περιπέτεια του και τον μεγάλο του έρωτα για τη Τίτα τη Γραβίερα (όταν ο Βιβλιοπόντικας συνάντησε τη Τίτα τη Γραβιέρα- Β. Ηλιόπουλος)
Προθυμοποιήθηκε να μας βοηθήσει να ταχτοποιήσουμε τη βιβλιοθήκη της τάξης σύμφωνα με το εξώφυλλο.  Έλα όμως που τα βιβλία μας μας επαναστάτησαν και δεν ήθελαν να μπουν στα ράφια της βιβλιοθήκης μας. Και όταν ο Βιβλιοπόντικας τους ρώτησε το λόγο πολύ απλά του απάντησαν ότι φοβόντουσαν. Ναι! Δε θα έμπαιναν στα ράφια αν τα παιδιά δεν τους υπόσχονταν ότι δε θα τα κακοποιούσαν...Έμαθαν από τα παλιά βιβλία ότι τα παιδιά δεν τους φέρονταν καλά και άρχισαν τα παράπονα... "Μας πετούν από δω και από κει!", "Μας τσαλακώνουν και δεν προσέχουν τις σελίδες μας!" "Μας ξεφυλλίζουν βιαστικά και διπλώνουν τις σελίδες μας!"... και δεν είχαν τελειωμό! Τότε μιλήσαμε για τις υποχρεώσεις του μικρού αναγνώστη και τα παιδιά αμέσως έδωσαν την υπόσχεση τους. Θα φέρονται στα βιβλία όπως πρέπει.Και σαν απόδειξη όρισαν τους κανόνες της δανειστικής βιβλιοθήκης. Υποσχεθήκαμε ακόμη ότι την άνοιξη, η βιβλιοθήκη θα ταχτοποιείται με βάση τον τίτλο του παραμυθιού και όχι με όλο το εξώφυλλο.


-Κάθισε μαζί μας στη παρεούλα και είδε τα παιδιά να δημιουργούν ένα παραμύθι και να το εικονογραφούν. Ήρωες του παραμυθού ήταν ο κύκλος, το τρίγωνο, το τετράγωνο και το ορθογώνιο. Οι τίτλοι του παραμυθιού ήταν δύο και τα παιδιά ψήφισαν.








- Μας έφερε παλιές σελίδες και κάναμε ατομικές εργασίες με περιγράμματα. Δεν ήξερε τι ήταν το περίγραμμα και του εξηγήσαμε αυτή την άγνωστη λέξη. Παίξαμε με τα περιγράμματα. Στο μαυροπίνακα σχεδιάσαμε περιγράμματα αντικειμένων και εκείνος μάντευε τι ήταν.


Του αφιερώσαμε μια ομαδική εργασία φτιάχνοντας τα εξώφυλλα παραμυθιών, αλλά πείνασε και  δεν άντεξε.Όμως φεύγοντας μας υποσχέθηκε ότι θα προσπαθήσει να μη το ξανακάνει.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου