Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2024

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΣ

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΣ 





Το όνομά μας το μικρό αφού το αναγνωρίσαμε, το ζωγραφίσαμε και πετάξαμε με αυτό στο μέρος που θα επιθυμούσαμε να βρεθούμε έγινε αφορμή για παιχνίδια.
Επικίνδυνες αποστολές με τα ονόματα...
Έτσι ονομάσαμε τα παιχνίδια μας και φυσικά ξεκινήσαμε δυναμικά με την κατάλληλη μουσική από την ταινία.

1. Παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού με τις καρτέλες μας και μπουγάδα. Μέσα στην τάξη σκορπίσαμε τις καρτέλες με τα ονόματά μας και ψάξαμε τις βρήκαμε και αφού τις ανακαλύψαμε είπαμε να βάλουμε μια μπουγάδα...



ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ: Αφού σχηματίσουν το όνομά τους στα μανταλάκια τα μπερδεύουμε και προσπαθούν να τα φτιάξουν ξανά. Βρες το λάθος λοιπόν... Ποιος θα το κάνει πιο γρήγορα και σωστά;
2. Ρουφάω και φυσώ το όνομά μου φτιάχνω εγώ: Σκορπίζουμε μικρά χαρτάκια με γράμματα τόσα όσα και τα ονόματα των παιδιών Παίζουμε σε ομάδες των τεσσάρων ανάλογα με το χρώμα που έχουν τα καλαμάκια μας για να δώσουμε κίνητρο στα παιδιά Ο ανταγωνισμός πάντα τους κινητοποιεί...Ψάχνουν με το καλαμάκι στο στόμα βρίσκουν τα γράμματ και σχηματίζουν το όνομά τους.





Ανακαλύψαμε, μπερδευτήκαμε, διορθώσαμε, τελικά τα καταφέραμε!
3. Παίξαμε και με τα αρχικά μας. Ο μάγος μπερδεψούρας ήρθε στην τάξη και τα πήρε και τα σήκωσε όλα. Έκλεψε τα αρχικά από τα ονόματα μας και τα έκρυψε σε ένα σεντούκι κι εμείς έπρεπε να τον αποφύγουμε να ξεπεράσουμε τα εμπόδια (που φτιάξαμε με στεφάνια , κώνους, καρέκλες και λοιπά - εδώ βάζετε τη φαντασία σας- σχηματίσαμε λόφους, αγκαθωτούς θάμνους, λίμνες με κροκόδειλους, λάβα, κοκ) και να το βρούμε και να πάρει ο καθένας το αρχικό του πριν προλάβει ο μάγος να μας ακουμπήσει με το μαγικό ραβδί και μας κάνει αγάλματα...Και ξέρετε κάτι; ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ!!!
4. Παίξαμε και σπασμένο τηλέφωνο με τα ονόματά μας και όποιο όνομα έφτανε στο τέλος έπρεπε το παιδί που άκουγε το όνομά του να κάνει παντομίμα. Εδώ γελάσαμε πολύ γιατί με άλλο όνομα ξεκινούσαμε και αλλού καταλήγαμε...
Παίξαμε κι άλλα πολλά γνωστά και διασκεδαστικά και στο τέλος χτίσαμε την δική μας πόλη. Μικροί αρχιτέκτονες σε δράση Ποιος θα φτιάξει το πιο όμορφο και γερό κτίσμα; Ψηφίσαμε και το πιο όμορφο.

Φτιάξαμε και μια ομαδική με το αποτύπωμά μας. Ο καθένας μας έβαλε πάνω από το όνομά του μια καρδιά με τα δάχτυλά του τα μικρά... Βαφτίσαμε και την τάξη μας!
Αφήσαμε και άλλα παιχνίδια για μετά...Ένα που μας άρεσε από το pinterest και θα το κάνουμε σίγουρα











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου