Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2024

"ΝΤΥΣΟΥ ΖΕΣΤΑ ΕΧΕΙ ΕΞΩ ΠΑΓΩΝΙΑ!"

 "ΝΤΥΣΟΥ ΖΕΣΤΑ
ΕΧΕΙ ΕΞΩ ΠΑΓΩΝΙΑ!"
-Ποιος φώναξε τόσο δυνατά;
Η Ελληνίδα μάνα στο παιδί;
- Όχι. Η προβατίνα στο αρνί!
- Η παρεούλα έγινε βιτρίνα εμπορικού καταστήματος και τα μάλλινα πουλόβερ απλώθηκαν με τις αντίστοιχες τιμές. Τι θα θέλατε παρακαλώ; Πόσο κάνει; Ψάχνουν το αντίστοιχο χρηματικό ποσό με τη τιμή  του προϊόντος που διάλεξαν και το αγοράζουν.
Αρνάκι μου μικρό, δεν θα σε αφήσω γυμνό.
Κοίτα, τι σου πήρα τι. από το εμπορικό το μαγαζί.
-Κάνει κρύο πολύ. Ποιος θα φτάσει το σκουφί; Στη μέση του παιχνιδιού ένας κύκλος με ένα σκουφί. Τα παιδιά απέναντι και και με το σύνθημα , περπατώντας στις φτέρνες, τα παιδιά ξεκινούν. Ποιος θα φτάσει πρώτο το σκουφί;(Για να τηρηθεί ο κανόνας, το παιχνίδι παίχτηκε πολλές φορές, γιατί η πατούσα μας ξεγελούσε)
-Ο αέρας πήρε τα μπουφάν και τα πήγε στο Σουδάν: Τα παιδιά σε ζευγάρια. Με το σύνθημα πρέπει μέσα στον χαμό, να βρουν το δικό τους μπουφάν. Πως θα το φορέσουν; Ο ένας πρέπει να βοηθήσει τον άλλον, μέσα στο ζευγάρι των παιδιών. (και σ' αυτό το παιχνίδι, η πρώτη κίνηση ήταν να το βάλει ο καθένας ατομικά. Στο τέλος όμως τα καταφέραμε)
Πάει το σκουφί απ' του χιονάνθρωπου τη κεφαλή: Τα παιδιά χωρισμένα σε δύο ομάδες. Δυο παιδιά ορίζονται χιονάνθρωποι. Ο σκούφος βρίσκεται φορεμένος στο κεφάλι του τελευταίου παιδιού. Με το σύνθημα, ο τελευταίος ΤΟΝ ΦΟΡΑΕΙ στον μπροστινό του. Εκείνος στον επόμενο κοκ. Όταν φτάσει στα χέρια του πρώτου παιδιού, εκείνο τρέχει να το φορέσει στον χιονάνθρωπο του.(χαμός!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)
-Κόκκινη κλωστή δεμένη... Τα παιδιά σε κύκλο και μία ανέμη στη μέση του κύκλου με μια κόκκινη κλωστή. Γίνονται ερωτήσεις πάνω σε παραμύθια που γνωρίζουν τα παιδιά. Όποιος δώσει τη σωστή απάντηση, η κόκκινη κλωστή περνά από τον λαιμό του και πλέκεται. Με το  τέλος του παιχνιδιού,  τα παιδιά που δεν απάντησαν περνούν από κάτω και στο τέλος οι υπόλοιποι τυλίγουν σιγά σιγά το κουβάρι.
- Το μαγικό χαλί: Πριν δούμε το παραμύθι αυτό και γνωρίσουμε τον Λουκά και τη Ράνια και τη παλιά κουβέρτα της γιαγιάς, τα παιδιά χωρίστηκαν σε ομάδες. Με λίγο χρόνο σκέψης και συζήτησης αποφάσισαν σε τι θα μεταμορφώσουν τη δική μας κουβέρτα.'Εγινε σκηνή κουκλοθέατρου, σπίτι για το μωρό, βάρκα στη θάλασσα, κουβέρτα για πικ νικ μέσα στο δάσος και πύλη κάστρου.

Από το παραμύθι κρατήσαμε το τέλος. Απλώσαμε τη ροζ κουβέρτα στη μέση της παρεούλας. Κάθε παιδί ανέβηκε στο "μαγικό χαλί" και είπε που θα ήθελε να τον πάει.
Καλό το πουλόβερ το αγοραστό
αλλά δεν είναι σαν το χειροποίητο θαρρώ!

Αφήσαμε τη προβατίνα στο μαντρί
και πήγαμε στη μακρινή Αμερική.
(πήγαμε στο Περού και γνωρίσαμε το λάμα)
Για όλη αυτή τη ζεστασιά
 που μας χαρίζεις  στη τόση παγωνιά
σε ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά!
Πατρόν εργασιών:





 

























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου