Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023

ΣΙΩΠΗ!!!!!!!!!!!

ΣΙΩΠΗ!!!!!!!!!!!

-ΤΟ ΡΟΛΟΙ ΧΤΥΠΑ: Το ρολόι έχει πάνω του στοιχεία από τις εποχές. Τα τραπέζια γίνονται φωλιές. Ανάλογα με το τι δείχνει ο δείχτης του παράξενου ρολογιού τα παιδιά, που έχουν διαλέξει το όνομα κάποιου ζώου, κινούνται ανάλογα(κάτω από τα τραπέζια ή πάνω σε αυτά)
-ΦΙΔΙ ΜΟΥ ΜΙΚΡΟ Η ΜΕΓΑΛΟ: Τα παιδιά , με το σύνθημα προσπαθούν να φτιάξουν το δικό τους φίδι, πριν πάει να κοιμηθεί. Μετρούν και βλέπουν τον νικητή.
-Τώρα μέσα στο σκουφί, ποιο θα μπει; Εικόνες με ζώα της χειμερίας νάρκης στη παρεούλα. Δείχνουμε ένα γράμμα και το παιδί προσπαθεί να βρει ποιο ζώο ξεκινά απ' αυτό το γράμμα. Στη βοήθεια, αν ζητήσει, δίνουμε και το δεύτερο γράμμα (τη συλλαβή). Μετά το παιχνίδι παίζεται με μικρά αινίγματα. Σε όποιο ζώο νομίζει ότι αναφέρεται το αίνιγμα, το βάζει μέσα στο σκουφί.
-Ερμόλαε, Ερμόλαε τριγυρνώ. Σε ποια καρέκλα δεν θα τρυπηθώ; Κάτω από τρεις καρέκλες έχουμε κολλήσει δύο εικόνες από σκαντζόχοιρους. Όλοι μαζί λέμε τη ρίμα και τα παιδιά γυρίζουν γύρω από τις καρέκλες. Με το τέλος της ρίμας κάθονται και ελέγχουν τη καρέκλα τους . Αν έχουν τον σκαντζόχοιρο χάνουν.

Σε Α3 τυπωμένες οι εικόνες. Βρήκαμε διαφορές και κρυμμένα αντικείμενα:
Όνειρα γλυκά μες στη παγωνιά!
Καληνύχτα σκαντζοχοιράκι μου γλυκό!
Θα τα πούμε την άνοιξη ξανά,
 όταν ο Μάρτης την πόρτα σου θα χτυπά.
Το λεωφορείο ξεκινά και περάστε όλα με τη σειρά.
"Ο φαλακρός σκαντζόχοιρος" του Ε. Τριβιζά.
Είναι ζεστά και απαλά για όνειρα γλυκά!
Καληνύχτα!
Πατρόν εργασιών:




















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου